Pitkä viikonloppu

Jet lag on vihdoinkin väistynyt ja nukuin eilen puoli seitsemään asti!!! Ei enää aamuneljän herätyksiä ja kesken lauseen nukahtamisia iltakahdeksalta. Meillä on meneillään neljän päivän viikonloppu ja ollaan otettu kaikki ilo irti vapaa-ajasta. Perjantaina käytiin Washingtonissa National Mall:lla (mikä ei yllätys yllätys olekaan ostoskeskus, vaan puisto, vähän niinkun Champs Elysees Pariisissa) ja Smithsonian National Museum of Natural History-museossa. Luonnontieteellinen museo oli ensimmäisenä must see-listallani Night at the Museum-elokuvan ansiosta. Museo täytti kaikki muut odotukset paitsi liikkuva Tyrannosaurus Rex 🙂 Museossa voisi viettää helposti koko päivän ja eteenkin pienet lapset on otettu erittäin hyvin huomioon. Museossa oppi kaikkea uutta luonnosta – eläimistä ja kasvillisuudesta. Hyönteisten osastolla vastassa oli tarantella, torakka, ehkä maailman isoin koppakuoriainen ym. muita ällötyksiä. Lapset (ja lapsenmieleiset) sai pitää näitä hyönteisiä kädessään. Mies otti tietenkin torakan käteensä ja minä sain aivan kamalan paniikkikohtauksen ja tärisin kauhusta vielä matkalla kotiin. 
Loppuiltapäivä käveltiin Mall:ia ympäri, ja ihasteltiin puistoa. Voin vaan kuvitella kuinka kaunis puisto on kesällä kun ruoho on vihreää, puissa on lehtiä ja puistossa on kukkaistutuksia. Odotin ehkä vähän liikoja puiston ympäristöltä. Olin ajatellut että puistosta löytyisi viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita, mutta puiston välittömässä läheisyydessä ei ole kuin muutama food truck. Puistosta muutaman korttelin päässä (riippuen tietysti mihin suuntaan lähtee kävelemään) oli Starbucks-kahviloita ja muutama ravintola. Keskustassa ei ymmärtääkseni ole asuntoja, vaan pelkästään toimistoja, joten tottakai se rajaa vähän ravintola/kahvila-tarjontaa. Koska olen viettänyt päiväni sohvalla lojuen, niin oli virkistävää kävellä kirpeessä auringonpaisteessa ja katsella ympäriinsä. Ja mitä olisi turisti-päivä ilman käyntiä Valkoisella Talolla? Herra Obaman kotitalo näytti viihtyisältä, mutta aika ruuhkaiselta. Kadut on suljettu eikä autolla pääse pihaan ja hirvee määrä turisteja pyörii etupihalla ottamassa kuvia. Mutta kai kaikkeen tottuu 🙂

 

 
Suurin osa minun ajasta on mennyt asunnon sisustamiseen, tai lähinnä olen pyörinyt päivät pitkät nettikaupoissa ja tehnyt tarjouksia Craigslist:lla huonekaluista ja sisustustavaroista. Pikkuhiljaa tämäkin asunto alkaa näyttämään kodilta. Keittiö on aivan kamalan pieni – eteenkin meille – kun me pidetään ruuanlaitosta, ehkä liiankin paljon. Ollaan yritetty keksiä erilaisia säilytysratkaisuja, jotta saadaan kaikki tavarat mahtumaan järkevästi. Joudutaan myymään paljon roinaa ja ne mitkä ei mene kaupaksi, tai ei ole järkevää myydä, lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Kumpikaan meistä ei liiemmin pidä romuista ympäri asuntoa ja ollaan etsitty pöytiä ja sivupöytiä, jossa on jo laatikoita tai koreja valmiina. Saa helposti tavarat piiloon eikä asunto näytä romuvarastolta. 
 
 
  
Eilen käytiin lounaalla Bayou Cafe:ssa meidän naapurustossa. Itse pidin sisustuksesta ja tunnelmasta. Ruoka oli perusruokaa, mutta kuulemma parempaa on tiedossa kun matkustamme helmikuussa New Orleansiin 😉 Iltapäivä meni nopsaa Smithsonian National Air and Space Museum:ssa. Olin melkein yhtä innoissaan kuin NASA:lla Houstonissa. Museot Washingtonissa on muuten ilmaisia ja ilmailumuseossa oli tarjolla ilmainen opastettu kierros. Meidän opas oli tehnyt työtään ilmaiseksi museolle 27 vuotta ja todella tiesi mistä puhui. Alimmassa kuvassa ensimmäinen lentokone joka lensi New Yorkista Pariisiin – ilman kompassia tai navigaattoria 🙂
 
Eilen käytiin vielä illallisella ystäväpariskunnan luona. Oli kiva puhua suomea välillä 🙂 Huomenna on vielä vapaapäivä ja tiedossa lisää ostoksia, jos tästä asunnosta vihdoinkin tulisi esittelykelpoinen. Tosin, tärkeintä huonekalua odotellaan vielä. Nimittäin ruokapöytä. Ollaan todella valmiita tähän sohvalla/lattialla syömiseen, vaikka olis kuinka romanttista tahansa 🙂 
 
 
 
 
 
Ihanaa viikonalkua kaikille ❤
-Camilla
 
Translate: My jet lag is finally over and I slept until 6:30 yesterday morning. So I kind of feel like a normal person 🙂 We have spent our 4-day weekend in DC and went to see the Natural History Museum and the Air and Space Museum. I’ve been really excited to see everything – including the White House. Most of my time I’ve been on Craigslist and trying to find stuff for our apartment, but finally it seems like we have everything we need. Hopefully our dining room table would arrive next week – kind of  tired of eating on the couch or the floor. Have a great week everybody ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s