Rock Creek ParkSunnuntai oli eittämättä viikon kohokohta. Minä heräsin jo viiden aikaan (niinkun varmaan kaikki muutkin ihmiset joka sunnuntaiaamu) ja pakkasin meille reilusti eväitä rinkkaan. Halusin ajaa sisään uudet vaelluskengät helpossa maastossa ja olin lukenut että Washington DC:n pohjoisosassa olisi puisto sunnuntaikävelijöille. Tarkistin vielä ystäviltämme täällä Washingtonissa pitääkö väite paikkansa ja voinko lähteä patikoimaan Rock Creek-puistoon vaikka lenkkareissa ja vaikutti siltä että voimme lähteä turvallisin mielin. Emme olleet varmoja siitä saapuvatko minun uudet vaelluskengät postissa ennen viikonloppua ja halusin kuitenkin käydä katsastamassa puiston. Noh, tarvitsinko vaelluskenkiäni? 


Kyllä. Lauantaina satoi reippaasti vettä ja maa oli sunnuntaina erittäin mutainen. Osa puiston teistä on päällystetty ja monin paikoin voi valita helpomman reitin, jos näyttää siltä että on valinnut väärät kengät vaellukselle. Vaelluksia puistossa on yhtä monta kuin vaeltajiakin. Yhteensä puisto tarjoaa 32 mailia (51,5 kilometriä) vaellusreittejä ja jokainen vaeltaja voi itse räätälöidä oman reittinsä. 

Me pysäköitiin auto Nature Center:in parkkipaikalle ja piipahdettiin keskuksessa hakemassa ilmaiset kartat päivän vaellukselle. Yleensä amerikkalaisiin luonnonpuistoihin on pääsymaksu, parkkimaksu tms., mutta Rock Creek Park on ilmainen. Alueella on planetaario, joka on myös ilmainen. Luonnonpuiston keskuksessa oli ystävällinen mies meitä vastaanottamassa ja kyseli heti kuinka hän voi auttaa. Suomalaisena pelästyin kuollakseni taasen kerran kun joku tarjosi apuaan. Olen tottunut siihen että saan itse hoitaa asiani, enkä keskustella kenenkään kanssa. Saati sitten pyytää apua 🙂 Tällä kertaa olin erittäin tyytyväinen apuun, koska mies osasi kertoa tärkeimmät asiat mitä puistosta tulee tietää muutamassa minuutissa ja päästiin heti matkaan ilman turhia miettimisiä. 
 
Päivän vaellusreitiksi valittiin keltainen (kts. kartta) reitti, joka on arviolta n. 7 mailia pitkä (11 kilometriä). Jätimme ihan eteläisimmän kärjen matkasta pois, ehkä noin kilometri koko matkasta, eli yhteensä päivän vaellus oli n. 10 kilometriä neljässä tunnissa. Pysähdyimme kerran syömään ihan istualteen ja muuten söimme banaaneja yms. matkan varrella. 
 
Polut oli keskivaikeakulkuisia, oksia ja kiviä vähän väliä poluilla. Kuten mainitsin, polut oli mutaisia sateen jälkeen ja pudonneita lehtiä ihan joka paikassa. Sää oli muuten juuri sopiva puolipäivävaellukselle, ei liian kylmä eikä liian lämmin. Washingtonissa tulee yllättävän paljon, joka tekee että on vaikea löytää sopivia vaatteita laittaa päälle. Minulla oli sadetakin alla kevytuntuvatakki, jonka sain ottaa pois puolivälissä vaellusta. 
 

 

 

Siellä täällä oli pieniä lumikasoja viime viikon lumisateista ja pienet lammet oli jäässä. Toivoin jo että talvi olisi täällä ohi ja voitaisiin siirtyä kevättä kohti, mutta ilmeisesti meille on tulossa reippaasti lunta (tai ainakin vesisateita) tällä viikolla. Kävimme jo ostamassa uudet kartat seuraavaa viikonlopun vaellusta silmälläpitäen, mutta näyttäisi siltä että Virginian vuorilla sataa lunta koko viikon. Ellei ihmeitä tapahdu, jää vaellus toiseen kertaan. 
 

 

 

 

 

Tällä viikolla on paluu arkeen, eli pääsykokeisiin luku. Näin alkuun teen puolipäivää, koska asunto ei ihan vielä ole kunnossa ja on vielä paljon puuhaa, mutta viimeistään helmikuun lopulla olisi tarkoitus siirtyä kahdeksan tunnin työpäiviin. Eteenkin tänään olen tyytyväinen kotitoimistooni: ulkona tulee räntää. 
 
Oikein mukavaa viikon alkua!
Camilla
 
Translate: We went for a half day hike to Rock Creek Park in Washington DC. I am very happy that my new hiking boots came before our hike. The trails were really muddy and my nice pink running shoes would have been destroyed after the hike. We did the loop around the park (yellow on the map), except the most southern part of the park. The hike was around 6 miles (10 km) and we did it in 4 hours. The plan was to go to the Shenandoah National Park next weekend but it seems that the snow storm will keep us indoors for the weekend. Have a great week!
 
 
 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s