Ruokapöytä

Suurin murheenkryyni on viimeiset 3,5 viikkoa ollut ruokapöydän puute. Ensimmäinen viikko oli hurjan romanttista syödä sohvalla piknik-illallinen ja juoda aamukahvia uutisia seuraten. Mutta nyt alkaa kypsyttää. Pöydän piti olla valmis kolme viikkoa sitten. Ollaan soiteltu perään, lähetetty viestiä (monessa eri muodossa) ja meinattiin jo viime perjantaina käydä pajalla pöllimässä joku pöytä. Ihan sama mikä pöytä, kunhan voidaan syödä illallista ruokapöydän ääressä. 

 

Mutta odotus palkitaan, eikö vain? Eilen mies soitti töistä lähtiessään että hän on matkalla hakemaan pöytää. En uskaltanut innostua, koska ajattelin että mitä jos pöytä ei ollutkaan sellainen minkä mies luuli tilanneensa eikä ota sitä mukaansa. Pöytä olikin juuri sellainen minkä olimme tilanneet ja kannettiin pöytä asuntoon eilen illalla juuri sopivasti päivällisaikaan. 
 
Modern Rust -yritys käyttää huonekaluihin kierrätettyä puuta ja esimerkiksi meidän ruokapöytä on joskus ollut lato, joka on purettu ja annettu uusi elämä meidän olohuoneessa. Suurin haaste oli löytää ruokapöytä, joka on valkoinen. Olin antanut tarkat ohjeet asuntomme sisustukseen ennen kun muutin ja valkoinen oli jotain mistä en antanut periksi. Asuntomme on pieni enkä halunnut olohuoneeseen massiivisia tummia huonekaluja. Amerikkalaiset sisustavat useimmiten kotinsa tummilla huonekaluilla ja oli vaikea löytää (muualta kuin Ikeasta) valkoisia huonekaluja. Koska meillä on ruokapöydän tuolit, sohva ja tv-taso on jo Ikeasta oli selvää ettei muita Ikean huonekaluja muuta meille. Kun mies löysi Modern Rust -yrityksen ei muita vaihtoehtoja enää ollut. Meillä nyt vaan kävi huono tuuri meidän pöydän kanssa. Pajalla sattui vesivahinko kolme viikkoa sitten ja yritys joutui valmistamaan huonekalut uudestaan. Mutta nyt pöytä on meidän kodissa! Vihdoinkin!
 
Pöydän saapumisen kunniaksi minulla on herneet likoamassa ja illalla syödään hernekeittoa. Mies on narissut hernekeiton perään siitä asti kun saavuin Virginiaan. Mieheni on suomalaistunut niin pahasti että hänelle kelpaa pelkästään ruisleipä, salmari pitää olla kotitekoista, puuron pitää olla neljän viljan puuroa mustikkakeiton kera ja hernekeitto on suurinta herkkua. Toivottavasti hernekeitto onnistuu tänään – tämä on minun ensimmäinen hernekeitto, joka ei tule säilykepurkista 🙂 
 
Tänään on kevään ensimmäinen päivä, meillä on tänään tiedossa 51 astetta Fahrenheit, eli n. 10 Celscius astetta JA auringon paistetta! Hyvä päivä korkata lenkkipolut. Kevät kestää kylläkin vaan tämän päivän. Huomenna palaamme normaaliin nollakeliin, mutta tämä päivä antaa toivoa: kyllä se kevät sieltä tulee!! 
 
Camilla
 
Translate: Our dining table arrived yesterday!! No more picnics on the sofa (or the floor) by the TV! To celebrate this happy event I have peas soaking for a Finnish pea soup. We have a one day spring here today. It is 51 degrees Fahrenheit and the sun is shining! Tomorrow we’re back to the low 30’s, but I’m sure the spring will be here soon 🙂  
 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s