Swamp Tour

Torstaina plantaasin jälkeen minua odotti yllätys ja mies oli järjestänyt meille kiertoajelun suolle. Oli ihana auringon paiste eikä tuullut yhtään. Juuri sopiva ulkoilma suolla hengailuun. Matka taittui veneellä ja opas oli hurjan hauska eläkkeellä oleva muusikko. Hän oli kuulemma kyllästynyt kiertue-elämään ja nuorempien muusikoiden paimentamiseen ja kun pankista tarjottiin lainaa veneen ostamiseen, ei ollut mitään enää tehtävissä. Vaimo ei antanut muita vaihtoehtoja ja nyt mies järjestää kerran päivässä kiertoajelun suolle, missä hän on viettänyt suurimman osan vapaa-ajastaan elämänsä aikana. Hän käy kuulemma aamuisin kalastamassa ja tsekkaamassa parhaat alligaattoreiden hengailumestat.
 

 

 

Heti ensimmäiseksi näimme upean esityksen kun valkopäämerikotka (isi ja Lauri voitte korjata, jos olen väärässä) liihotteli veneen yllä. Oppaalla oli jotain makupaloja mukana ja heitti jokeen pyydystettäväksi. Kotka oli todella varovainen ja teki kolme tutkimuslentoa makupalojen yli. Muutamat palat meni parempiin suihin kun pari lokkia näki mitä vedessä kellui. Kaiken kaikkiaan upea esitys, eikä voinut kiertoajelu paremmin alkaa. 
 
Alligaattorit ovat tähän aikaan vuodesta horroksessa, mutta koska aurinko paistoi oli pienet alligaattorit hakeutuneet lämmittelemään oksien päälle tai aurinkoisiin paikkoihin. Isot alligaattorit pysyttelevät piilossa, mutta muutaman vuoden ikäiset alligaattorit eivät näyttäneet pelkäävän meitä. Kilpikonnat hyppäsivät heti veteen kun kuulivat veneen lähestyvän. 

 

 

 

Yleensä alligaattorit syövät kilpikonnia, mutta kuulemma tämä kilpikonna on aivan liian suuri tälle pienelle alligaattorille. Ja sitäpaitsi tähän aikaan vuodesta kun alligaattorit ovat horroksessa, ne eivät syö ollenkaan. Ne alkavat syömään vasta kun ilmat lämpenevät 

 

 

Lintuja näkyi vaikka minkälaisia, mutten ikävä kyllä (isi ja Lauri) nimetä niitä.  Tämä kaveri kuvassa on todella kaunis sinisillä höyhenillään. EDIT: kuvassa amerikanharmaahaikara (mies heräsi postauksen julkaisun jälkeen ja kertoi linnun nimen) Tällä alueella on noin kolme erilaista lintua, jotka näyttävät haikaralta, mutta pienempiä. Yksi niistä on kokovalkoinen ja on todella upea kun lähtee lentoon. Sitten on vielä kolmas, jolla on punaisia ja ruskeita höyheniä. 

 

Lopuksi vielä uiva alligaattori 🙂 Muita eläimiä mitä nähtiin oli iso rotan näköinen möhkäle, Nutria eli rämemajava (wikipedia). Löydettiin jopa nutrian pesä ja läheltäpiti-tilanne. Emo oli siirtämässä poikasia kun saavuimme ja lokit olivat huomanneet siirtoaikeet. Onneksi veneemme pelästytti emon ja se piilotti poikaset muutaman oksan alle. Lokit jäivät ilman lounasta ja emo sai pitää lapsukaisensa. 
 
Iltapäivän kruunasi oppaan musiikkiesitys! Tässä olkaa hyvä:
 
 
 

 

 
Camilla
 
Translate: We went on Black Guidry’s Swamp Tour on Thursday afternoon. It was awesome! This was my boyfriend’s first swamp tour ever and he even said “I can’t believe I just paid 50 bucks for a tour on the swamp where I grew up”. But we both enjoyed it and saw some alligators, turtles, a lot of different birds, a raccoon and nutria. 
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s