Maailmanlopun myrskyTäällä valmistaudutaan myrskyyn. Televisiossa ei puhuta mistään muusta kuin miten nyt pärjätään tässä maailmanlopun lumimyrskyssä. Koulut on kiinni ja mies meinasi ettei tänään työpaikalla varmaan näy ketään. Loistava päivä mennä töihin 🙂 Olen syystäkin hieman skeptinen tähän myrskyyn. Maanantaina vietimme iltapäivän Potomac Mills:in ostoskeskuksessa ja ihmettelimme miten keskuksessa näkyi niin paljon kouluikäisiä lapsia. Starbucksissa kesti ikuisuus saada kahvi kun teinit olivat tilanneet höpöhöpö-kahveja ja jonot kassoille oli hermojaraastavan pitkät. Selvisi että maanantaina oli niin kova lumimyrsky että koulut olivat sen takia kiinni. Noh, maanantaina ostin uudet beiget mokkanilkkurit ja laitoin ne jalkaan, koska oli niin kaunis keväinen aurinkoinen sää ettei lenkkarit vaan kuulunut kuvaan – kevään tullessa pitää olla korkkarit jalassa 🙂 Ehkä tämä kuvaa kuinka kamala lumimyrsky maanantaina oli… Jos käpyttelin vaaleissa mokkanilkkureissa ympäri kaupunkia, niin eipä tainnut olla kova lumimyrsky… 

Orjien asuintalot Thibodauxissa, Louisianassa / Slave cabins in Thibodaux, LA

 

 

Maukkaan näköinen turisti hyökkäyksen kohteena / A delicious looking tourist got attacked

 

 

 

Ardoynen plantaasi / Ardoyne Plantation

 

 

 

No mutta, ehkä parempi olla varovainen kuin katua. Täällä kun ei ole liukkaanradan ajoa autokoulussa ja kuskeja on joka lähtöön näin isossa kaupungissa. Mutta näin suomalaisen näkökulmasta on aika hassua sulkea kokonainen kaupunki lumisateen takia.. Odotan kyllä kesää hirmu paljon! Onneksi meillä on kuukauden päästä pieni loma tiedossa Louisianassa, ehkä pääsen D-vitamiinikylpyyn muutamaksi päiväksi 🙂 

Sunnuntaina siirrämme kelloja eteenpäin ja seitsemän tunnin sijaan on aikaero on kahdeksan tuntia Suomeen. Suomessa kelloja siirretään vasta maaliskuun lopussa, joten olemme kahdeksan tuntia teitä jäljessä peräti kolme viikkoa. Helpottaa Skypeaikatauluja hieman. Ja minä kyllä huomaan että illalla on valoisaa tunnin myöhempää! Olen ihan tuhottoman väsynyt iltaisin ja hanskat tippuu käsistä kun pimeä laskeutuu. Haluaisin puuhailla niin paljon enemmän iltaisin, mutta tuntuu kuin joku imisi kaiken energian kun pimeä tulee. Olen siis enemmän kuin innoissani sunnuntaista! 

Kuvat ovat vielä Louisianan lomalta kun vietimme päivän ihan vaan ajellen ympäriinsä. 

Camilla

Translate: As a Finn I am wondering how bad can a snowstorm be so that you have to close an entire city… But since there are no winter tyres on the cars over here I guess it’s justified to stay home today. The pictures are from our vacation to Louisiana when we just drove around for a day. 

2 thoughts on “Maailmanlopun myrsky

  1. Olipa hyvä, että muistutit tuosta kellojen siirtämisestä!

    Mua on täällä Kalifornian puolella naurattanut tämä vesisateesta kohkaaminen. Ensin kärsitään kuivuudesta, ihmiset valittavat kun vettä pitää säästää, ruoka kallistuu jne ja sitten kun lopulta sataa jopa sen kolme päivää peräkkäin (joka ei todellakaan riitä kuivuutta paikkaamaan), alkaa kamala valitus miten hirveää sade on ja miten vaarallista on ajaa autoa sateella. Mai gaad.

    Like

  2. Ai ihan vesisateesta pitää vouhottaa?? Ei se autolla ajaminen nyt niin vaikeaa ole… Seison edelleen teoriani takana – amerikkalaiset eivät vaan halua mennä töihin/kouluun ja huonot sääolosuhteet on hyvä tekosyy jäädä kotiin. Mutta toisaalta, helppo minun on täältä kotitoimistosta huudella 😀

    Minä en olisi huomannut koko kellojen siirtämistä, koska en katso telkkaria enää ollenkaan ja uutiset luen Yleltä, mutta onneksi mies oli laittanu yhteiseen kalenteriin merkinnän. Minä olisin onnellisesti elänyt talviajassa maaliskuun loppuun 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s