Lunta tulvillaan

Torstai oli suomalaiselle hieman huvittavaa. Lunta tuli kyllä reilusti, en lähde väittämään sitä vastaan, mutta eipä sitä nyt niin paljon tullut että olisi tarvinnut lähteä sulkemaan kaikki koulut (ja jopa meidän sisäuima-allas!!!) huonon sään takia. Miehen auto oli työpaikan parkkipaikalla koko lumisateen ajan ja auton päällä oli noin 20 cm lunta. Tiet pysyivät aurattuna lähes koko päivän vaikka lunta pyrytti toden teolla, joten eipä täällä nyt mitään hätää ollut. Suomalaisena tähän vaan ollaan niin totuttu eikä tule edes ajateltua asiaa, jos aamulla tulee lunta. Mutta huomasin syyn, miksi ihmisten on parempi jättää sellaisena päivänä autot kotiin: autoissa ei todellakaan ole kunnon renkaita eikä kuljettajilla kokemusta lumessa ajamisesta. Asuntomme ikkunan alla jäi moni auto kiinni mäkeen ja seurasin tilannetta päivän mittaan. Nelivetoiset autot selvisi moitteettomasti mäestä, mutta muilla oli isoja ongelmia. Tuli todella paha mieli ihmisten puolesta ja olen erittäin onnellinen että olen suomalainen. Vaikka ajokortti maksaa pienen omaisuuden verran, koen että autokoulu antoi todella paljon. Kun asuu toisessa maassa, sitä vaan oppii arvostamaan asioita, mitkä on kotimaassa paremmin. Joskus vaan on vaikea ymmärtää tätä vouhotusta.

 

 

 


Eilen (ja näköjään tänään kanssa) oli kyllä sitten ihan mieletön keli! Harmittaa ihan kamalasti että piti viettää koko päivä sisätiloissa. Aurinko on paistoi koko päivän ja sulatti tiet ja jalkakäytävät. Pakkasta on luvassa vielä ainakin pari päivää, eli lumi ei sula nyt ihan hetkessä, mutta huomenna haluan ulos luontoon. Tämä päivä menee sisätiloissa taas, mutta huomenna olisi kiva lähtee tarpomaan lumihankiin. 

Mukavaa viikonlopun jatkoa!
Camilla

Translate: On Thursday we got a lot of snow or from a Finnish perspective not that much. But it was enough to shut down the DC area. In Finland we have proper winter tyres but not here, so it was a mess when people were trying to drive. But now the roads are cleared and the weather is beautiful. Hoping to go hiking tomorrow in the snow 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s