Finlandia Cheese


Jopas jotakin! Työskentelen postausta, jossa mainitsen tämän maan juusto-ongelman ja kuinka ollakaan meidän lähikaupasta löytyi Finlandia juustoa, eli kun hetken aikaa googlettelin, on tämä Valion juustopaketti!! En ajatellut kirjoittaa amerikkalaisista juustoista sen enempää, mutta tämän uuden löydön takia taidan valottaa hieman omista juustokokemuksista. Jos haluaa verrata eri näkemyksiä, voi käydä lukemassa blogikollegan ajatuksia amerikkalaisista juustoista täältä. En siis ole erityisen tyytyväinen juustovalikoimaan. Toki Trader Joe’s:ssa ja Whole Foods:ssa on valikoima ihan eri kuin marketeissa, mutta silti… Kun kaikki on vaan sitä cheddaria. Olen Arkijuuston ja rasvattoman Oltermannin suurkuluttaja, niin jotenkin nämä senttimetrin pakuiset cheddarviipaleet ei ihan iske. Välillä on ihana syödä jotain superrasvaista vuohenjuustoa viinin kanssa, mutta arkena pitää olla jotain kevyempää. Onneksi pakkasin mukaan juustohöylän, eihän tästä elämästä olisi muuten mitään tullut 😉 Valmiiksiviipaloidut juustot on aivan superpaksuja, kuten kuvasta näkyy, eikä niistä ole arkeen. Jätän usein juuston kokonaan pois voileivistä tämän tilanteen takia, mutta välillä kun on niin kiva syödä sitä juustoa! 


Mutta takaisin tähän tämänpäiväseen löytöön. Finlandia juustot on Valion tuottamia tai osittain Valion omistuksessa (en lähtenyt kaivelemaan yhtiön tilinpäätöstä, niin paljon tämä tieto ei minua kosketa) ja osa tuotteista tuodaan maahan jopa Suomesta asti! Innostuin oitis Lacey Swiss-juustosta. Näyttää Oltermannilta, mutta rasvaa vaan 6%… eli maistuuko tämä pahville..? Lähden tästä välittömästi tutkimusmatkalle TJ:iin ja WF:iin, josko tätä Finlandiaa löytyisi heidän valikoimasta. 

Toinen huomio kun muutin, enkä pakannut omaa Fiskarsin juustohöylää mukaan vaan kävin ostamassa ihan uuden, niin miksi uusi höylä leikkaa aivan liian paksuja viipaleita? Minun 20 vuotta vanha (ehkä äidiltä pöllitty) juustohöylä leikkaa nättejä superohuita viipaleita. Onko niin että kaikki uudet höylät tosiaan leikkaa pelkästään paksuja viipaleita? Onko Valio maksanut Fiskarsille, että höylät leikkais paksumpia viipaleita, niin että juustoa menis enemmän kaupan? Tiedä häntä, mutta tämä asia mietityttää joka kerta kun höylään juustoani. 

Juustoista viikonloppua!
Camilla

Translate: What a nice surprise today at the grocery store! I found some Finlandia cheese! It is actually owned (or the cheese is produced..) by Valio from Finland and they even have some of their butter and cheese products shipped to the States from Finland. Most products are made here in the States though. How awesome is that? According to Finlandia’s website they sell their products at Whole Foods and at Trader Joe’s. I found this one at Giant near our house in Arlington. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s