Elämääkin pidempi road trip

Takana tiukka viikko ja edessä pitkä ajomatka. Alkuviikosta pidin vähän vapaata, mutta se nyt meni miten meni. Siitä sitten enemmän viikonloppuna. Edessä siis 1800 kilometriä ajomatkaa edessä – kuusi osavaltiota, joista neljä uutta minulle, ja määränpäänä Houma, Louisiana. Miehen tyttärellä oli tänään syntymäpäivä ja lähdemme ensisijaisesti viettämään siis synttäreitä. Päädyimme ajamaan lentämisen sijaan puhtaasti taloudellisista syistä. Lentoliput pääsisäisen aikaan oli 500-600 dollaria per matkustaja, kun bensat tulee maksamaan noin 250-300 dollaria koko matkalta. Ajomatka on aivan karsee, mutta koska meitä on kaksi ajamassa, päätimme synttäreiden olevan matkan arvoinen 🙂


Päädyimme samalla vuokraamaan asuntomme pääsiäiseksi eräälle perheelle lomamme ajaksi ja tämä on tietenkin tuonut mukanaan joitain siivoustoimenpiteitä. Nyt on hyvä istua tässä puurolautasen äärellä kun kaikki on siivottu ja pakattu, mutta vielä eilen oli pieni paniikinpoikanen kun oli niin paljon puuhaa. Vaikka kaikkeni yritin, en saanut hoidettua kouluhommia pois alta ennen lomaa, niin joudun ottamaan kirjat mukaan lomalle. Ei haittaa, olen tottunut tähän jo. Onneksi ei mene koko loma lukiessa ja jos ennusteet pitää paikkansa on tiedossa jopa hellettä koko viikonlopuksi! Pakkasin mekot, shortsit ja sandaalit mukaan. Toivotaan ettei pitkähihaista tarvitsisi ollenkaan 😉


Suomessa alkoi pääsiäisen vietto jo torstaina, täällä päin pääsiäistä vietetään pelkästään la-su, mutta moni ottaa pari päivää ylimääräistä vapaata ja matkustaa jonnekin lomalle. Huomasin ruokakaupassa että kinkku taitaa olla kova sana pääsiäisenä ruokapöydässä, tai ainakin sitä oli joka paikassa myynnissä. Siis valmiiksi paistettu kinkku. Me sorruttiin pääsiäisherkkuihin ja pakko hehkuttaa M&M’s:n pääsiäismakuja!! Aivan loistavia! Noi porkkanakakkujen makuiset karkit oli parasta pitkään aikaan 🙂 Otin muutaman kuvan kauppojen pääsiäiskarkkivalikoimasta ja pakko sanoa että kyllä amerikkalaiset osaa herkutella. Paljon on kaikenlaista! Mutta niin on kyllä Suomessakin. Pääsiäismunien määrät on kyllä ihan valtavia. 


Täällä lapset menevät joko pääsiäismunaetsintöihin mukaan tai saavat pääsiäiskorin. Me kävimme ostamassa lapsille herkkuja pääsiäiskoreja varten ja ihmettelin siinä sitten ääneen että mikä juttu tämä nyt oikein on ja ilmeisesti lapsille vaan annetaan korillinen pääsiäissuklaita, koska pyhinä ei muutenkaan syödä tarpeeksi herkkuja. Samahan meillä tietysti Suomessa lapset käyvät kiertämässä ovelta ovelle pääsiäisnoitina. En siis tiedä näistä traditioista sen enempää, mutta ehkä ne viikonlopun aikana selviää. Edessä siis viikon semiloma ja toivotaan että pääsen pieneen D-vitamiinikylpyyn heti lauantaiaamusta takapihan nurmikolle 🙂 

Hyvää pääsiäistä!
Camilla

Translate: We have a long drive ahead of us tomorrow. We are leaving to go to Louisiana for the weekend and since the plane tickets were super expensive we decided to drive. That is a 1300 mile drive and six states – four new for me 🙂 Hoping for some nice warm weather and a lot of sun! Happy Easter!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s