Taloyhtiö, missä on kaikki tuikitarpeellinen

Kuume meni ohi yhtä nopeesti kun alkoikin. Vietin siis pelkästään tiistai-iltapäivän ja illan pienessä kuumeessa ja eilen kun heräsin yhdeksän tunnin yöunien jälkeen olo on kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Päivä oli touhua täynnä. Otin turbovauhdin päälle kouluhommissa ja iltapäivästä kotihommia ja kävimme vielä ennen miehen työvuoroa kaupassa ihan kävellen. Siitä sopiva aasinsilta päivän aiheeseen, nimittäin asuintalomme ja naapuruston esittelyyn. 

Asuintalon aula / The lobby of our apartment building

 

Ulkouima-allas / The outdoor pool

Nythän siis kävi niin kun mies aloitti joulukuussa etsimään asuntoa Arlingtonista, että hän listasi ensin mitä netistä löysi ja lähetti listan minulle. Kävin listan pintapuolisesti läpi ja hyväksyin muutaman asuintalon joissa oli hyvä hinta-laatusuhde. Sijainneista en osannut sanoa yhtään mitään, (kun en vieläkään edes tiedä missä miehen työpaikka sijaitsee) enkä niihin voinut ottaa kantaa, muihin tarpeisiin sen sijaan otin kantaa. Halusin että asuintalosta löytyy minulle kaikki tarpeellinen, koska meillä on vaan yksi auto, enkä voi mihinkään lähteä kävellen seikkailemaan. Toisaalta, en osannut edes odottaa asunnolta mitään, koska tiesin että budjetti on tiukka, mutta toisaalta halusin myös jotain arjen ylellisyyksiä kuten pyykinpesukone asunnossa ja sali ym. Rajasin kuitenkin miehen alkuperäiseltä listalta pois mahdottoman pienet asunnot ja asunnot, missä ei ollut kuntosalia, niin ja se fiilis tietysti. Kyllä sen tietää kun oikea koti tulee vastaan. Ja niinhän meillä kävi. Kun näin tämän asuintalon nettisivut, olin myyty! En uskaltanut edes katsoa hintaa ja lähetin miehelle viestin etten aio katsoa muita asuntoja, olin löytänyt minkä halusin. Pari päivää myöhemmin tuli viesti, että saimme asunnon siitä asuintalosta, minkä halusin! Mies oli mennyt suoraan meidän suosikkitalolle ja kun hän näki asunnon, sanoi hän management-rouvalle, että hän ottaa tämän. Hintahan oli aivan pilvissä, mutta onneksi tässä maassa voi tinkiä! Mies sanoi haluavansa asunnon ja sanoi kuinka paljon siitä on valmis maksamaan ja toimiston väki lupasi asunnon siihen hintaan meille. Välillä käy ihan mahtava mäihä!

 

Sisäuima-allas / Indoor pool

Toisin sanoen, en osaa yhtään sanoa minkälainen asuntotilanne täällä Arlingtonissa on, koska kokemusta meillä ei ole, mutta jos olen ymmärtänyt oikein, on täällä vuokralaisen markkinat. Ihmiset tulevat kaupunkiin töihin muutamaksi vuodeksi ja lähtevät jatkamaan matkaansa muualle, joten vaihtuvuutta löytyy. Ja muutenkin ihmiset etsivät taloja ja asuntoja kauempaa kaupungista, koska se on halvempaa asua kauempana, mutta meille se kolmensadan dollarin säästö ei ole mielestämme ajomatkan arvoinen. Meiltä on kahden minuutin kävelymatka metrolle, metrolla pääsee kymmenessä minuutissa kaupunkiin ja tässä meidän naapurustossa on hyvät kaupat ja ravintolat, ainakin meidän tarpeisiin. 

Kuntosali tien toisella puolella / The gym is just across the street from our apartment building

Parasta asuintalossa on ehkä kuitenkin sisäuima-allas! Jos ei mitään esteitä ole, käymme uimassa joka päivä. Vesi on aivan ihanan lämmintä, noin 32 asteista, ja allas on tarpeeksi pitkä, ettei koko ajan tarvii olla kääntymässä. Uimataitoni onkin kohentunut aivan huimasti! Kun aloitin vapaauinnin harjoittelut noin vuosi sitten jaksoin uida ehkä kymmenen metriä ja voimat loppui kesken sekä jaloista että käsistä. Harjoittelin kellukkeilla ja vuorotellen käsiä ja jalkoja. Ja nyt porskuttelen helposti 20-30 minuuttia putkeen tasaseen tahtiin hengästymättä. Toki teen sprinttejä myös, mutta koska harjoittelen triathloneita varten, on kestävyys suuremmassa osassa treenejä. Enivei, uima-altaan lisäksi meillä on kuntosali taloyhtiössä, mutta kerta riitti meidän treeneihin. En usko kaksimetrisen veljelläni olevan koko tilaan asiaa, sen verran matalalla katto on. Yritä siinä nyt sitten nostaa painot kattoa kohti. Juu ei toiminut meidän tarpeisiin. Mutta hätähän ei ollut tämän näköinen, vaan tien toiselta puolelta löytyi sopivasti Gold’s Gym, josta löytyy tarpeelliset vempaimet ja ryhmäliikuntatunnit, sis. spinning ja jooga ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä salijärjestelyymme. 

Toinen mahtava lisä kotiimme on 24h respa. Ei tarvitse olla avaamassa ovea postisedälle vaan kaikki paketit saapuvat respaan ja me käymme ne sieltä poimimassa meille sopivana ajankohtana. Ja jos on jotain ongelmia, ei muuta kun käy sanomassa neideille ja he laittavat viestiä eteenpäin. Ei tarvitse soitella huoltomiehille tai management-toimistoon vaan voi vaan käydä respassa hoitamassa kaikki tärkeet asiat. Myös vuokrashekin voi kätevästi käydä pudottamassa respaan. “Siis anteeks minkä?”, kysyin eräänä kauniina päivänä kun olin menossa kauppaan kun mies kysyi voinko pudottaa vuokrashekin respaan. Voi hyvää päivää. Kyllä, me (vuonna 2015) maksamme vuokran shekillä. Huoh. Ei siitä sen enempää. 

Toinen hauska lisä on taloyhtiön oma kauppa. Kyllä, meillä on liukuportaiden lisäksi vielä asuintalossa kauppa, jossa on myös pesulapalvelu. Eikä mikään tahansa pesulapalvelu vaan halpa sellainen. Minusta on tullut pesulapalveluiden suurkuluttaja. Kun kuulin hinnat, roudasin kaikki bleiserit, takit ja mekot pesuun, mitkä ei todellakaan ollut päässeet Suomessa pesulaan. Paita 1,65 ja takki 2,50. Jep, ja aion pesettää kaikki vaatteet pesulassa vielä ennen Suomeen paluuta! Kaupasta löytyy siis perus jätskit ja herkut, mutta myös pieni valikoima peruselintarvikkeita ja tietysti viiniä. Hinnat on melko suolaiset, sellaista Siwa-tasoa, mutta kauppa palvelee myös iltaisin kun tekee mieli Ben & Jerry’s-jäätelöä ja marketit on aivan liian kaukana… 

Clarendon / Rosslyn

Naapurusto on mielestäni viehättävä, vähän niinkun Töölön ja Haagan sekoitus. Enimmäkseen kerrostaloja, mutta myös omakotitaloja. Alueelta löytyy monta ruokakauppaa, ravintolaa ja puistoa ihan kävelymatkan päässä asunnolta. Emme ole kuluttaneet paljon ravintolapalveluita budjettivajeen takia, mutta sen muutaman kerran kun olemme ulos lähteneet emme ole pettyneet tarjontaan. Paitsi kerran. Kun halusin sushia. Mutta olen tullut siihen tulokseen ettei kaikkea tarvitse aina löytyäkään. Saan taas hyvää sushia kun palaan Helsinkiin! Jos meillä olisi enemmän rahaa laittaa asuntoon, voisin ehkä mielummin asua Clarendonissa ihan vaan sen takia, että se on lähempänä ravintoloita ja Whole Foods:ia, mutta koska alue on suositumpi kuin Court House oli asunnotkin kalliimpia ja päädyimme sen takia muuttaa Court House:iin. Koska emme ole juurikaan käyneet Washingtonissa asuinalueilla, en osaa suositella mitään tiettyä aluetta, jos joku eksyy blogiini etsiessään asuntoa. Pidän Arlingtonista todella paljon ja voin suositella sekä Court House:a että Clarendonia. Ballston on ehkä vähän vähemmän viihtyisä ja samalla vähän kauempana keskustasta, enkä itse muuttaisi alueelle.. Ja vaikka työpaikka olisikin Washingtonissa, ei Arlingtonista ole matka eikä mikään huristaa metrolla tai autolla töihin. Mies kulkee Washingtoniin autolla päivittäin ja hänen työmatka on tasan kymmenen minuuttia, ovelta ovelle 20. En siis tiedä missä työpaikka on, mutta jossain siellä keskustassa se kuulemma on. 

Arlingtonin huonot puolet on mm. Reaganin lentokenttä. Onhan se ihan kiva kun kentälle pääsee näppärästi metrolla ja kiva kun se on lähellä, mutta onhan se melu ihan käsittämätöntä. Alkuun oli vaikea tottua meluun, eteenkin kun taloyhtiön hissin konehuone sijaitsee asuntomme vieressä ja naapuritalon ilmastointisysteemit pauhaa ikkunan alla, mutta nyt siihen on jo melko hyvin tottunut. Eilen pisti kyllä vähän harmittamaan ainainen melu, eikä naapuritalon työmiesten aiheuttama piipitys auttanut asiaa yhtään, mutta kuten nyt, kun kaikki on suht hiljaista ja ilmeisesti tuulee lännestä eikä lentokoneiden äänet kuulu, niin voi melkein kuulla omat ajatukset. Tämä tosin on jokaisen kaupunkiin muuttavan tiedostettava, ainoastaan maalla voi kuulla lintujen laulun 🙂 Toinen huono puoli on että joutuu aika usein käyttämään 66-moottoritietä ja siitä kun ei ikinä tiedä onko ruuhka ja mihin suuntaan se ruuhka on. Interstate 66-tietä käyttää kaikki, jotka ajavat lännestä itään tai idästä länteen ja tässä maassa jossa ajoteitä käytetään ahkerasti (aina joku muuttaa tai tavaraa pitää siirtää Kaliforniasta New Yorkiin), koska se nyt vaan on halvin ratkaisu siirtää romut autolla. Joten, jos haluaa siirtyä 66:lla jonnekin, pitää olla tietoinen siitä että se saattaa olla tukossa. Hyvä esimerkki on Dullesin kansainvälinen lentokenttä. Mies tuli minua vastaan puolta tuntia ennen koneen laskeutumista, ihan vaan jos moottoritiellä olisi ruuhkaa. Hän odotti sitten minua melkein kolme tuntia kentällä… 

Hauskaa Vappua kaikille! Meidän vappupirskeet alkaa vasta huomenna illalla munkkien paistojen kanssa, mutta hengessä ollaan mukana täällä 🙂 Vielä kun niitä ilmapalloja jostain löytäisin…

Camilla

Translate: Here is a couple of pictures of our apartment building. The best thing about our apartment is definitely the indoor pool! We use it every day, if possible. One of the great things about the building is also the front desk and the little shop with dry cleaning in it. We also love the Court House area and Clarendon’s shops and restaurants. I really recommend to live here!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s