Memorial Day

Nukahdin eilen illalla kirjoittaessani tätä postausta, joten julkaisen sen nyt vähän jälkijunassa 🙂

Täällä päin maailmaa ollaan vietetty kaatuneitten muistopäivää eli Memorial Day-viikonloppua. Vaikka Memorial Day on aina toukokuun viimeisenä maanantaina, oli ainakin tänään sunnuntaina kulkueita ja tapahtumia täällä Washingtonissa. Memorial Day-viikonloppu on kesänalkajaisjuhla, vaikkei kaatuneiden muistamisessa ole mitään juhlimista. Kuitenkin, monet amerikkalaiset eivät edes tiedä minkälaisesta “juhlasta” on kyse tänä viikonloppuna ja suurin osa juhliikin kesän alkamista ja pitkää viikonloppua. En siis tässä tietenkään tuomitse ketään, koska matkustaahan moni suomalainenkin pääsiäiseksi lomalle pitkän viikonlopun takia, vaikka alunperin ei ole kyseessä juhlasta, vaan ristiinnaulitsemisesta. En ole niinkään uskonnollinen, mutta onhan pääsiäinen alunperin kärsimysjuhla, eikä rillutteluloma. Mutta koska eteenkin amerikkalaiset ottavat nämä isänmaalliset juhlat tosissaan, oli konservatiivisille amerikkalaisille presidentin Twitter-kuva pikkasen liikaa tänään. Tässä kuvan linkki. Enivei, en tosiaan ajatellut että tänään sunnuntaina olisi mitään juhlallisuuksia, koska Memorial Day on vasta huomenna, maanantaina, ja lähdin tänä aamuna juoksulenkille upeaan kesähellesäähän. 


Kun pääsin Lincoln Memorial-monumentille asti rupesin ihmettelemään turistien määrää ja mietin että onko tosiaan niin että turistit ovat vihdoinkin saapuneet kaupunkiin elävöittämään tämänkin nukkuvan kaupungin katuja, kunnes tajusin että nyt taitaa olla kyse Memorial Day-juhlallisuuksista. Koko National Mall oli täynnä turisteja ja varmaan viisituhatta harrikkaa. Alunperin olin ajatellut juosta Lincoln Memorial:lle, mutta koska minulla oli vapaapäivä ja mies nukkui yövuoronsa jälkeen, ajattelin että mitäpä jos vaan jäisin fiilistelemään päivää ja auringonpaistetta. Istahdin alas Reflection Pool:lle hetkeksi ja kävelin National Mall:ia edestakaisin. Porukkaa oli enemmän kuin yhtenäkään sunnuntaina aikaisemmin ja oli jopa karnevaalitunnelmaa. Vähän rednek tyyliin oli porukalla piknikvilttejä, pikniktuoleja ja kylmälaukkuja koko alueella ja sitten tosiaan ne tuhannet harrikat. Vasta kotiin tultuani otin selvää mistä oikein oli kyse ja tosiaan aina Memorial Day:ta edeltävänä sunnuntaina moottoripyöräilijät ajavat keskustan läpi sodissa kuolleiden muistoa kunnioittaen. Olisin mielelläni jäänyt fiilistelemään tunnelmaa kauemmaksikin aikaa, mutta koska mukaan ei tarttunut rahaa tai vesipulloa, oli jano aikamoinen, eikä aurinkorasvakerros minkä laitoin kotona kalman kalpealle iholleni ollut riittävä, jouduin lähtemään takaisin kotiin päin. Juoksua tuli yhteensä 12 kilometriä ja kävelyä vähän enemmän. Kaiken kaikkiaan ihana aamupäivä ja täydellinen viimeinen treeni ennen suomeenpaluuta. Maanantaina onkin sitten tiedossa enemmän paraateja ja juhlallisuuksia, mutta ne jäävät meiltä tällä kertaa väliin, koska lentoni Suomeen lähtee iltapäivällä. 


Camilla

Translate: I didn’t know that they have some festivities here in DC on Memorial Day Sunday, so I just went for a regular run to the Lincoln Memorial on Sunday morning and ended up running all the way to the Washington Monument and spending some time at the National Mall with all the other tourists. It was a beautiful weather – perfect for an outdoor event.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s