Viikon kuulumiset

A7E9BBC0-3A83-4C3A-919F-84DB3224C021

AB55EE09-314D-463C-B271-75C6D77FF01F.jpeg

Hyvin alkoi bloggaaminen, kun ehdin ensimmäisellä viikolla postata vain yhden kirjoituksen 🙂 Viime viikko meni ihan hujauksessa! Meillä oli vierailija koko viikon ja kaikki illat meni kutakuinkin jotain hänen kanssaan puuhaillessa. Kävimme muun muassa ulkona syömässä ja katsastamassa uusi (ja ainoa) ostoskeskus Monroviassa. Emme suinkaan ostoksille menneet, vaan elokuviin. Liberiaan on vihdoinkin rakennettu elokuvateatteri. Meidän odotukset oli kuumankostea pieni huone tavallisilla tuoleilla, mutta mitäpä vielä! Teatteri oli kuin suoraan Tennispalatsista. Hienot penkit ja ilmastointi. Kyllä kelpasi katsoa elokuva. Vaihtoehtoja elokuville ei ole paljon, mutta mielestäni ei mitenkään huono, että vain viikko maailman ensi-illan jälkeen sai katsoa Red Sparrow -elokuvan Liberiassa.

Ostoskeskus loistaa tyhjyyttään vielä, eikä liiketiloissa vielä ole yrittäjiä, mutta kattoterassilla oli ihana ravintola, jossa kävimme perjantaina oluella auringonlaskun aikaan. Kyseessä oli ihan selkeesti paikallisten ravintola ja oikeastaan viihdyin siellä vähän paremmin kuin hienoissa expat-ravintoloissa, missä normaalisti käymme.

Viikonlopun vietimme rannalla 1,5 tunnin ajomatkan päässä Monroviasta pienessä bungalowissa. Paikka on meidän suosikkipaikkoja Liberiassa, koska mökit on rannalla, kolme ateriaa päivässä kuuluu hintaan ja henkilökuntaa on sen verran paljon, että uskaltaa jättää tavarat siksi aikaa, kun käy kävelyllä tai uimassa. Tällä kertaa olimme ihan kaksistaan miehen kanssa, mutta muutaman viikon päästä meitä on lähdössä isompi porukka. Nautimme hiljaisesta rannasta ja luonnosta. Lauantaina lounaan jälkeen lähdimme läheiselle järvelle suppailemaan ja iltapäivä oli aivan ihana. Järvi on oikeastaan merivettä, mutta muuten kuin järvi. Oli aika kotoinen olo. Järvellä oli paljon kalastajia, jotka ihmettelivät meidän sup-lautoja.

Tällä viikolla on kaksi vapaapäivää, koska on paikallinen pyhä, mutta emme aio tehdä mitään erikoista. Meillä on (taas) muutto edessä huhtikuun lopussa ja ajattelimme hieman alkaa valmistelemaan muuttoa.

Ilmassa on hieman sadekauden tuntua ja voi olla että sadekausi tulee tänä vuonna aikaisemmin. Toivottavasti ei, koska olisi tylsää istua viimeiset viikot sisällä.

Läppärini ei suostu tekemään yhteistyötä kanssani, jonka takia en ole saanut kuvia ladattua ja käsiteltyä, joten tästä syystä kuvia tulee vasta kun olen saanut ratkaistua ongelman.

Ihanaa viikkoa kaikille!

English: We had a busy week last week because we had a visitor. Went to restaurants to have dinner and even went to check out the new mall and movie theatre in Monrovia. The weekend was spent in Robertsport, 2,5 hours drive from Monrovia. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s