Sähkökatkoja ja leipomista

Snickers raw cake
Vegan chocolate chip cookies

Viikko on taas mennyt todella nopeasti ja jotenkin väsymys painaa edelleen. Tiistaiaamuyöstä heräsin sähkökatkoon ja koska uni ei tullut, menin sohvalle lukemaan kirjaa taskulampun varjossa. Torkahdin sohvalle joskus aamulla ja heräsin kun mies tuli olohuoneeseen sanomaan, että lähtee töihin katsomaan, josko saataisiin sähköt korjattua.

Läppärissä oli 27 % akkua jäljellä, mutta onneksi meillä on vara-akku, jolla voi ainakin puhelimet ladattua. Eipä tuo kyllä minua haitannut. Luin kirjaa koko aamupäivän ja kävin lounaalla miehen työpaikalla. Eniten harmittelin, etten saisi iltapäiväkahvia. Aamupalan ja -kahvin keitin taas Trangialla, niinkun muutama viikko sitten sähköjen ollessa poikki.

Kun palasin lounaalta, oli sähköt saatu palautettua – 12 tunnin odottelun jälkeen. Tiedän mihin maahan tulin ja tiesin, että minua odottaa erinäiset epämukavuudet, mutta ensimmäistä kertaa tiistaina tuli sellainen olo, että olisin valmis palaamaan länsimaiseen maahan. Olisin valmis menemään ulos kahvilaan, joogaan tai johonkin museoon. Olisi ihana ostaa kaupasta tuoreita ja hyvälaatuisia kasviksia. Koti-ikävää en ole vielä potenut, koska olen kotona mieheni luona, mutta välillä olisi kiva tehdä jotain itsenäisesti.

Karelian pies
Seed crackers

Koska meille on illalla taas tulossa vieraita, on hyvä syy leipoa jotain. Oikeastaan pitää päästä eroon jauhoista, sokerista ja kaikesta muustakin ruuasta, niin aiomme pitää illanistujaisia tästä eteenpäin niin paljon, että kaapit on tyhjät. Ja saan jotain tekemistä! Leipominen on minulle terapiaa ja olenkin tällä viikolla leiponut jo vaikka mitä!

Kananmunat on ollut kaupasta loppu jo kaksi viikkoa, joten kokeilen ensimmäistä kertaa leipomista ilman kananmunia. Kiva kokeilla kaikkea uutta, kuten kuvissa näkyvät snickersraakakakku, siemennäkkäriä, brownies ja cookies. Ja samalla kiva leipoa jotain tuttua ja turvallista. Mies löysi kaapista pari desiä puuroriisiä, minkä toin viimeksi tullessani, joten pyöräytin karjalanpiirakat alkuviikosta. Tällä kertaa olin fiksu ja tein coctailpiirakoita, jotta piirakat riittäisivät kauemmin kuin kaksi päivää. Aikaisemmin yhdestä satsista on tullut noin 15 piirakkaa ja tällä kertaa tuli 26.

Brownie muffins without egg. Substitute with flax seeds.

Sadekausi on alkanut ilmoittaa itsestään ja aamuyöstä on satanut ja ukkostanut ihan kunnolla muutamana yönä. Saattaa olla kyllä vielä muutama viikko tai kuukausi ennen kun sadekausi iskee, joten nyt pitäisi ottaa ilo irti auringosta kun sitä vielä on tarjolla. Aurinko on vaan nyt niin kuuma, että ulkona on ollut todella tukala olla ja jopa vartija tänään aamulla mainitsi, että eikö olekin kiva, kun ei aurinko paistanut tennistunnin aikana. Niin sitä ihminen vaan tottuu ilmastoon – aurinko ei paistanut tänään aamulla ja laitoin pitkät treenihousut jalkaan, kun tuntui hieman viileältä…

Mukavaa loppuviikkoa!
Camilla

English: We had a power outage this week, which made me for a few minutes miss Europe. But instead of crying about it, I’ve been baking quite a bit this week. For example, a raw snickers cake, Finnish Karelian pies (riisipiirakka), seed crackers, brownies and cookies. It’s been nice to bake and try out new recipes. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s