Ensimmäinen aamu uudessa kotikaupungissa

Saavuimme Houstoniin eilen iltapäivällä ja kirjauduimme sisään hotelliin Spring-kaupunginosassa. Hotelli on joko ihan uusi tai sitten juuri remontoitu täysin. Huone on ihanan tilava ja meillä on pieni keittiökin.

Heräsimme hyvissä ajoin ennen herätyskelloa ja suuntasimme ihan ensimmäiseksi hotellin kuntosalille. Halusimme aloittaa uudessa kaupungissa hyvillä fiiliksillä, enkä keksi parempaa aloitusta kuin lyhyt tehokas treeni. Koko viimeiset kuusi viikkoa on mennyt täysin lomaillessa. Toki Helsingissä, New Yorkissa ja Washingtonissa tuli käveltyä todella paljon, mutta lihaskunto ja sykkeen nostatus on ollut lomalla.

Ensikosketus Houstoniin eilen oli tietysti aivan kamalat ruuhkat ja tervetulotoivotus betoniviidakkoon. Onneksi olemme muuttamassa alueelle, missä on vehreää, mutta muuten kaupunki on juuri yhtä betoninen, kuin muutama vuosi sitten kun olin lomamatkalla.

Kävimme myös ruokakaupassa ja huokaisimme molemmat helpotuksesta, kun huomasimme hinnat. Teksasissa todella on halvempaa kuin muualla Yhdysvalloissa! Osa tuotteista oli puolet Virginian hinnoista ja ihan valtavat valikoimat hedelmiä ja vihanneksia. Katsoimme toisiamme kauppaan astuessa ja sanoimme yhteen ääneen, tulemme varmasti viihtymään täällä. Ruoka ja ruoanlaitto on meille niin suuressa osassa joka päivä, että kunnollinen ruokakauppa on ehdoton.

Muutenkin palvelutarjonta on tällä alueella ihan toista luokkaa, kuin missään, missä olen asunut tai vieraillut. Löysin jopa Hot Jooga studion. En kyllä ymmärrä, mihin hot jooga studiota tarvitaan, koska ulkona on lähemmäs neljäkymmentä astetta, mutta ehkä jos talvella tulee tarvetta joogalle. Tämä kuumuus kyllä yllätti. Liberian kosteuden jälkeen tämä ilmankosteus ei tunnu miltään, mutta kuumuus tuntuu kuin olisi Saharan autiomaassa. En ole ikinä ollut, mutta tuntuu kuin olisi uunissa.

Löysin hotellin vierestä kivan lenkkipolun, mikä näyttäisi vievän metsään ja haluan mennä katsastamaan, josko pääsisin sinne pyöräilemään, koska juoksu ei tule kysymykseenkään tässä kuumuudessa. Sovittiin jo lasten kanssa, että otetaan heidän polkupyörät mukaan seuraavan kerran kun tulevat käymään, niin olisi kiva olla polut valmiiksi katsottuna.

Parasta kuitenkin tässä päivässä on asia, mitä olen odottanut jo vuosia. Tapaan parhaan ystäväni vuosien jälkeen. Hän asuu perheensä kanssa 20 minuutin automatkan päässä hotelliltamme ja hän tulee kohta hakemaan minua lounaalle. Pari viikkoa sitten mietin asiaa ja onnen kyyneleet nousivat silmiini, kun tajusin, että tapaamme taas monen vuoden jälkeen. Tästä tulee hyvä kolme vuotta. Tunnen olevani kotona.

Camilla

English: Our first morning in our new hometown Houston started with a nice workout at our hotel gym and with a nice big breakfast. The trip to the grocery store last night was a nice experience and we both feel like we will enjoy our time here. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s