Lokakuinen maanantai

Kylmästä huolimatta, kukat senkun jaksavat kukkia. 

Nukun huonosti ja herään monta kertaa yön aikana käärmeuniin. Käärmeet on löytänyt tiensä makuuhuoneeseemme unissani ja herään siihen, että olen laittanut kaikki valot päälle. Huoh. Heräämme molemmat herätyskelloon sikeästä unesta. Hipsin pyjamassa keittiöön ja teen itselleni aamupalaa. Mies ei halua aamupalaa. Kahvi riittää. Pakkaamme eväät mukaan miehelle ja itse jään katsomaan uutisia. Syksy on saapunut. Lämpötila laskee tänään viiteentoista celciusasteeseen. Viimeksi helmikuussa Suomessa on ollut kylmä ja olen aivan mykistynyt. Mistä tämä kylmyys tuli? Ja joutuuko laittamaan takkia päälle?

Käyn aamupesulla ja pukeudun. Olen päättänyt lähteä Ikeassa käymään palauttamassa tuotteen, joten lähden hyvissä ajoin. En halua joutua jonottamaan asiakaspalvelussa, joten paikan päällä olisi hyvä olla heti kymmeneltä, kun kauppa aukeaa. Matkalla alkaa satamaan ihan kunnolla ja mietin, josko pitäisi kääntyä takaisin. Ei kuitenkaan sada niin paljon, että pelottaa, joten jatkan matkaa. Ikean parkkipaikan yllä on ukkospilvi ja jään autoon odottamaan pilven siirtymistä.

Saan taas aikani hyvin kulumaan Ikeassa ja mukaan tarttuu pari tavaraa listan ulkopuolelta. Kaikki kuitenkin tuikitärkeitä (niinkun aina kaikki Ikean härvelit). Palatessani autolle huomaan tuulilasissa särön ja ihmettelen, mistä moinen tullut. Paluumatkalla soitan maratonpuhelun ystävälle ja sovimme huomisen päivän aikatauluista. Onneksi ei sada enää.

Kotona lämmitän eilisiä tortillapapuja lounaaksi ja keitän kupin kahvia jälkkäriksi. Kaivan kaapista vielä tummaa suklaata kaveriksi. Järjestelen kaappeja ja laitan tavaroita uusiin Ikean säilytyslaatikoihin. Käyn läpi vielä keittiön tavaroita, joista muutamat menevät myyntiin ja loput kierrätykseen.

Siivoan vähän sähköpostia, maksan muutaman laskun, teen vihdoinkin muuttoilmoituksen ulkomaille ja kirjoitan blogia pesukoneen pyöriessä taustalla. Maalaan nopsaa kahvipöydän valmiiksi ja jätän autotalliin kuivumaan.

Olen lupautunut lapsenvahdiksi tiistaiksi ja halusin viedä tuoretta leipää mukanani, joten laitan sämpylätaikinan pyörimään Kitchen Aidiin. Huomaan kellon lähenevän seitsemää ja pyydän miestä tekemään illalliseksi linssikeittoa. Sämpylöistä tulee todella hyviä ja keittokin maistuu herkulliselle. Soitan illallisen jälkeen ystävälleni naapuriin, maistuisiko sämpylät ja vien pussillisen uunituoreita sämpylöitä heille. Katsomme miehen kanssa vielä hetken telkkaria, mutta silmiä alkaa painaa, joten on aika mennä nukkumaan.

Camilla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s