Lokakuinen tiistai

Edellisviikonlopun askarteluprojekti pääsi kunniapaikalle etuovellemme. 

Herätyskello soi kuudelta ja mies kysyy, miksi minun herätyskello soi. Oli jo unohtanut lapsenvahtikeikkani. Hyppään suihkuun, pukeudun ja käyn keittämään kahvia. Pakkaan mukaan tuorepuuron, jonka illalla tein valmiiksi, kahvin ja lounaan, ennen kuin lähden ajamaan. Katson vielä ennen lähtöä, onko tiellä onnettomuuksia, mutta koko matka näyttää vihreetä ja voin hyvillä mielin lähteä.

Ulkona on kylmä, pimeetä ja sataa. Mieli on kuitenkin levännyt ja kiva mennä tekemään jotain muuta, kuin järjestellä tavaroitamme kotona. Viemme ystäväni kanssa vanhemman lapsen koulubussille, nuoremman vielä nukkuessa. Ystäväni suositteli Netflixistä suomalaista sarjaa, Bordertown, jota jään katsomaan samalla kun juon aamukahvini ja syön tuorepuuroni.

Aamiaiseni keskeytyy kun nuori neiti herää hieman kiukkuisena. Ihmettelee hetken, missä äiti on. Menemme yhdessä takaisin sängylle ja laitan YouTubesta lemppariohjelman pyörimään, joka rauhoittaa neidin. Annan hänen heräillä rauhassa ja siirryn takaisin Netflixin pariin. Hetken päästä neiti tulee onnellisena ja pirteänä näyttämään kaikkia lelujaan. Leikimme hetken aikaa, kunnes alkaa selkeästi olemaan lounasaika. Menemme neidin lemppariravintolaan, Chick-File-A:hin ja saamme pari tuntia kulumaan helposti. Ravintolassa on leikkipaikka, joten viihtyminen on taattu.

Saan viestin, että vanhemmat ovat matkalla takaisin, joten lähdemme kanssa neidin kotiin. Juttelemme ystävieni kanssa hetken, ennen kuin lähden kotiin päin. Kotimatkalla käyn viemässä tavaroita kierrätykseen. Pakko luopua jostain, kun tuntuu, ettei meinaa kaikki mahtua kotiin.

Appivanhempien vajasta löytyi antiikkinen tuoli joitain viikkoja sitten ja maalaan ensimmäisen kerroksen kotiintultuani. Etsin netistä vinkkejä verhoiluun ja yritän miettiä, mikä olisi paras tapa. Touhuillessani autotallissa, huoltomiehet tulevat katsomaan autotallin kattoa. Katon maali kupruilee, joten kosteutta pääsee seinän läpi. Katsomme vielä yhteistuumin makuuhuoneemme kattoa, jossa sama ongelma. Tähän ongelmaan joudumme tilaamaan ulkopuoliset korjaajat. Autotalli korjataan vasta kun olemme muuttaneet. Jos ymmärsin oikein.

Tilaamani auton tuulilasikorjaaja saapuu samalla kun pohdimme huoltomiesten kanssa kosteusvaurioita. Saan huonoja uutisia ja tuulilasia ei voi korjata. Se pitää kokonaan vaihtaa. Mies tulee kotiin ja alamme selvittämään vakuutuksia. Ei korvaa. Koska halkeama ei haittaa näkyvyyttä, jätämme nyt asian hautumaan. Liikaa kuluja tässä kuussa.

Illalliseksi syödään keittoa ja miehen lounaalta leftovers. Katsomme hetken vielä telkkaria ennen nukkumaanmenoa.

Camilla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s