Tarina blogin takaa

Jos hyppäät mukaan matkaan myöhemmin, niin ajattelin tähän kirjoittaa lyhyesti, miten päädyimme asumaan New Mexicoon ja kuka täällä blogissa oikein pyörii.

Olen kolmekymppinen kauppatieteilijä Espoosta ja päädyin vuonna 2014 sokkotreffeille amerikkalaisen miehen kanssa Helsingissä. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä ja tiesin ensimmäisten minuuttien aikana meneväni hänen kanssa naimisiin. Olimme erottamattomat ensimmäiset puoli vuotta, ennen kuin miehen työ Suomessa tuli päätökseen ja hänen oli aika palata Washington DC:hin.

Koska olin erittäin lähellä päästä Hankenin kauppakorkeakouluun, päätimme jatkaa seurustelua etänä vuoden 2014 loppuun ja minä menisin Washingtoniin kevääksi 2015. Vietin peräti viisi ihanaa kuukautta Washingtonissa, jossa blogini näki ensimmäisen päivänvalonsa. Sain kesällä 2015 opiskelupaikan Hankenilta ja edelliset avoimen opinnot mahdollistivat nopeamman opiskelutahdin.

Opiskelupaikan varmistuttua mies haki siirtoa Liberiaan, Länsi-Afrikkaan ja monen kuukauden koulutuksen jälkeen mies muutti Monroviaan, Liberian pääkaupunkiin 2016 keväällä. Sain mahdollisuuden opintojen ohella käydä Liberiassa lomalla kahdesti ja mies kävi Suomessa lomillaan kolmesti Afrikasta.

Valmistuminen Hankenilta venyi loppujen lopuksi keväälle 2018 ja pakkasin laukkuni helmikuussa 2018 suuntana Liberia. Myin kaikki tavarani ja irtisanoin asuntoni, mukanani vain yksi matkalaukku ja rinkka. Sain mahdollisuuden asua mieheni luona Liberiassa peräti kolme kuukautta ennen kuin mieheni kahden vuoden työsopimus loppui Afrikassa.

Liberiasta muutimme taas miehen työn perässä Teksasin Houstoniin, jossa asuimme seuraavat kolme vuotta. Menimme naimisiin maistraatissa Virginian osavaltiossa heti sen jälkeen kun olimme saapuneet maahan ja kun olimme peruneet häät Espanjassa pandemian takia, pidimme häät kahdestaan Colorado Spring:ssä. Pandemian keskellä Teksasissa kalastelimme ja tein töitä eräälle suomalaiselle öljynjalostusyritykselle lähinnä kotoa käsin pandemian takia.

Mies sai työtarjouksen oman organisaation ulkopuolelta ja päädyimme asumaan keskelle kuivaa aavikkoa eteläiseen New Mexicon osavaltioon aivan Mexicon rajan tuntumaan. Kotia ympäröi vuoret ja lukemattomat vaellusreitit ja telttailumahdollisuudet.

Blogissa pyörii allekirjoittaneen lisäksi hubby, aviomieheni ja hänen 12-vuotias poika.

Ihana, että olet löytänyt blogini! Tervetuloa matkaan mukaan!

Camilla