Synttärisankari

Allekirjoittaneen synttäreitä juhlittiin kuukausi sitten ja eilen oli miehen vuoro juhlistaa vanhenemista. Täällä helteet jatkuvat edelleen, joten emme ole oikein puuhailleet mitään ulkona, mutta koska synttärisankari halusi golfaamaan ei auttanut muu kuin pistää lenkkarit jalkaan ja suunnata rangelle. Lähdettiin heti aamusta, ettei olisi tuskasen kuuma, mutta eipä tuolla ollut niin väliä. Hiki tuli vaikka olisi vain seissyt paikoillaan tuulettimen alla.

Oli kiva lyödä palloja ja uskaltauduin kaivamaan driverin esiin bägistä vuosien tauon jälkeen ja voi pojat, että pallo lensi! En muista milloin olisin osunut draiverilla palloon, puhumattakaan, että pallo lensi suoraan ja pitkälle. Raudat sen sijaan ei näyttänyt eilen parastaan.

Rangella, missä käydään, on mukavasti ruoka- ja juomatarjoilu, joten söimme kevyen lounaan lyöntien lomassa. Ajatuksena oli käydä vielä lounaalla golfin jälkeen, mutta en ole vielä saanut ruokahaluani takaisin sen jälkeen kun olin kipeenä. Antibioottikuuri jatkuu vielä muutaman päivän ja saattaa olla osasyy huonoon ruokahaluun, mutta onneksi olo on muuten paljon parempi!

Kävimme vielä iltapäiväkahvilla ja -kakulla synttäreiden kunniaksi, koska en jaksanut tehdä kakkua ilman sähkövatkainta. Ensi vuonna sitten voin leipoa kakun, kun kaikki tavaramme on saapuneet.

Olimme grillanneet lauantaina ison kasan ruokaa, joten söimme illalliseksi left overs. Olin vähän skeptinen, kuinka grillatut kasvikset selviävät yön yli jääkaapissa, mutta olin positiivisesti yllättynyt kuinka herkulliset kasvikset olivat seuraavana päivänä. Mies oli jo aikaisemmin ostanut korin, missä voi grillata kasviksia ja kokeiltiin koria ensimmäisen kerran lauantaina. Pilkottiin vaan kaikki kasvikset perunoita myöten koriin. Oliiviöljy ja italialainen yrttisekoitus päälle. Ei muuta. Koska grilli on aika pieni, grillattiin kasviksia vaan hetken ja heitin uuniin kypsymään loput samalla kun mies grillasi lihat. Itse en syönyt lihaa, mutta mies grillasi itselleen reilusti kanaa, jota heittää lounassalaatteihin viikolla.

Synttäri-ilta meni niinkin jännittävissä tunnelmissa, kuin pienen kotitaloutemme kirjanpidon ja budjetoinnin järjestämisessä. Olen tähän asti ollut sivustaseuraajana, mutta vihdoinkin saimme aikaiseksi pistää hynttyyn yhteen ja kaikki raha-asiat kondikseen. Olin tehnyt Excel-taulukon jo muutama kuukautta sitten valmiiksi, mutta muuton myötä rahaa on virrannut ulos niin nopeasti, etten ole pysynyt mukana. Nyt kun suurimmat ostokset on tehty ja elämä on normalisoitunut halusimme laittaa kaikki lainat, investoinnit, tulot ja menot yhteen taulukkoon. Pääsin todella toteuttamaan itseäni ja olen koodaillut supertaulukon. Kun syyskuu alkaa, voimme vaan pistää menot taulukkoon ja pitää raha-asiat ruodussa.

Olimme hieman jännittyneitä, miten raha-asiat tulevat järjestymään, kun en ole vielä töissä. Mietin jo Liberiassa, että pitäisi varmaan alkaa etsimään etätöitä, jotta saamme maksettua laskut, mutta nyt näyttää siltä, että pärjäämme, vaikken olekaan vielä töissä. En ole vielä poislukenut etätyön mahdollisuutta, mutta ensin pitää saada yksi iso projekti tehtyä, ennen kuin voimme jatkaa normaalielämää.

Maanantain kunniaksi lähden tästä ruokakauppaan muiden kotirouvien seuraan.
Ihanaa viikonalkua!

Camilla

English: The birthday boy chose to spend his birthday golfing, so we went to a golf range on Sunday morning. Had some nice lunch at the range and went to have coffee and cake at The Woodlands Mall. On Saturday we lit the barbecue up and had some delicious vegetables for dinner.  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s