Jouluvalot

Mitä olisikaan joulu ilman jouluvaloja? No sitä minäkin. Pimeä ja synkkä. Vaikkei täällä tule pimeä ihan kolmelta iltapäivällä, niinkuin Suomessa, mutta ihan tarpeeksi ajoissa sanon minä. Välillä on ollut aika kylmäkin, joten miksi ei voisi valaista talven pimeyttä jouluvaloilla. Kotona meillä on aika maltillisesti vaan kolme Ikean paperitähteä, joulukuusi ja takan reunustalla pienet valot, mutta onneksi naapureilla on ollut aikaa ja energiaa panostaa jouluvaloihin, joten olen saanut nauttia upeista luomuksista.

Sen lisäksi, että ihailen naapureiden taloja, niin kävin ystäväni kanssa Houstonin eläintarhan jouluvalonäyttelyssä. Se kuka muistaa, kun kerroin aikaisemmin kesällä, että kävimme Houstonin eläintarhassa lasten kanssa, muistaa varmaan, että kyseessä on siis aivan ihana vehreä puisto valtavine puineen. Mikäs sen parempi paikka ripustaa valtava määrä jouluvaloja? Houstonin eläintarha ottaa lahjoituksia vastaan vanhoja jouluvaloja, mitä ei enää tarvitse ja ripustaa sitten upeisiin näyttelyihin joulun aikaan.

Halusin mennä hyvissä ajoin ennen joulua, kun en ollut varma, miten ehdin kaikkien eri tilaisuuksien lomassa ja olikin hyvä, koska ei ollut ihan niin paljon väkeä. Ja samalla pääsi hyvin joulun tunnelmaan juomalla lämmintä kaakaota. Vinkkivitonen tähän väliin heille, ketkä ovat vasta menossa, niin puistoonhan saa viedä omat eväät, eli ei muuta kuin termarillinen lämmintä glögiä mukaan! Glögi oli yllättäen Ikeasta jo loppu, mutta kuulemma Aldissa (alkoholillinen) ja World Marketissa oli vielä jäljellä.

Takaisin aiheeseen! Puisto menee kiinni illaksi ja eläimet saavat mennä koteihinsa nukkumaan, ettei valot heitä häiritse, mutta muuten puistossa saa kävellä ihailemassa valoja. Yksi simpanssi oli jäänyt ulos, joten saimme sentään yhden eläimen nähdä, mutta muuten tämä vierailu oli täysin jouluvaloille pyhitetty.

Ja jos ei halua maksaa kahtakymppiä eläintarhan jouluvaloista, niin yleensä omakotitaloalueilla on muutamia taloja, joissa on panostettu jouluvaloihin ihan kunnolla. Viime jouluna kävimme aattoiltana ajelemassa Woodlandsissa katsomassa muutaman upean omakotitalon ja yhden kokonaisen naapuruston, jossa oltiin ihan kunnolla panostettu jouluun.

Ihanaa joulun odotusta jokaiselle taholle.
Camilla

As we are approaching Christmas, all the Christmas lights have started to pop up here and there. Even our house has filled with Christmas lights to bring joy into the dark evenings. To get the Christmas spirit up I visited the Houston Zoo Christmas lights display a couple weeks ago. It was a very magical evening walking through the beautiful Zoo park with thousands lights. 

Leave a comment