Muuttostressiä ja suppailua

Tämä viikko on ollut todella erikoinen. Muuton suhteen tähän asti kaikki mikä vaan voi mennä pieleen, on mennyt pieleen. Nyt meillä on pitkä viikonloppu, koska maanantai on paikallinen pyhä ja tiistaina tulee muuttomiehet pakkaamaan. Toisin sanoen kaikki pitäisi olla hoidettuna, mutta eihän se sitä ole. Tiistaiaamu tuleekin olemaan mielenkiintoinen.

Kaikesta huolimatta olemme itse tehneet kaiken, minkä olemme pystyneet ja asunnossa on kaikenlaisia eri kasoja. Tavarat on järjestetty sen mukaan mihin muuttokuormaan ne on menossa ja ruokatavarat on järjestelty annettaviin, muutettaviin ja syötäviin. Maanantaina on vielä tiedossa meidän läksiäiset. Allasbileet kaverin luona. Tämän jälkeen tiedossa on vain pakkaamista.

Tosiaan mikään ei ole mennyt suunnitelmien mukaan ja olemme joutuneet luovimaan about kaiken kanssa. Mutta se on elämää ja tapahtui mitä tapahtui, nousemme perjantaina lentokoneeseen ja jätämme Liberian taaksemme.

Kaikki stressi kulminoitui tällä viikolla, etten nukkunut kunnolla ja näin kauheita painajaisia. Nyt kuitenkin olen rauhoittunut ja tullut siihen tulokseen, ettei kannata stressata asioista, joihin itse ei voi vaikuttaa. Kävimme lauantaina viimeisen kerran laguunilla suppailemassa, eikä voinut taas olla parempaa päivää. Laguunilla ei ollut taaskaan muita asiakkaita ja sää mitä ihanin. Viime viikolla kun kävimme suppailemassa paikalliset lapset olivat löytäneet puusta tehdyn kanootin ja olivat melomassa laguunilla samaan aikaan kanssamme. Veneessä saattoi olla muutama reikä pohjassa, tai noh, koko takaosa puuttui, joten lapsilla oli vaikeuksia pitää vene pinnalla. Lauantaina kanootti oli näköjään päässyt irti ja matkasi laguunilla yksinään. Jostain syystä se ei uponnut pohjaan kokonaan.

Toisaalta harmittaa lähteä täältä auringosta (vaikkakin sadekausi on edessä) ja rantaelämästämme, mutta toisaalta odotan innolla kaikkea tulevaa. Eilen automatkalla laguunille ja takaisin pidin kirjaa siitä, mitä mahtuu moottoripyörän päälle Liberiassa, joten loppukevennykseksi lista kaikesta, mitä pelkästään eilen tuli vastaan:

 • Moottoripyörän päälle mahtuu kaksi ihmistä, koira ja kottikärryt.
 • Moottoripyörällä voi kuljettaa neljämetrisiä lautoja.
 • Moottoripyörän päälle mahtuu helposti neljä aikuista reppuineen ja kasseineen.
 • Moottoripyörällä voi kuljettaa ikkunalasin. Ilman hanskoja. Tai kypärää.
 • Moottoripyörällä voi kuljettaa neljämetrisiä putkia. Metallisia tai muovisia.
 • Moottoripyörällä voi kuljettaa betoniterästä. Ei pituudella niin väliä.

Tässä siis vain eilisen saldo. Tässä kolmen kuukauden aikana on tullut nähtyä vaikka mitä.

Me jatkamme viikonloppua vielä huomisen, mutta kaikille Suomeen ihanaa äitienpäivän jatkoa ja uutta viikkoa!

Camilla

English: Our move to the States is next week and almost anything that can go wrong or cause gray hair, has done just that. Regardless, we have done everything we can and now all of our stuff is in piles in the apartment waiting for the moving crew on Tuesday morning. Monday is a local holiday here and one of our friend is throwing a going away pool party, so today is the last day to get things organized. Saturday we took off of everything and went to the lagoon. The day was perfect. As always at the lagoon. 

2 thoughts on “Muuttostressiä ja suppailua

 1. Muuttaminen on kyllä tosielämän inferno. Materiainho on taattu kahden päivän pakkaamisen jälkeen ja muuttolaatikoiden (ja kassien ja nyssäköiden) rahtaaminen autoon on kuin Tetristä pelaisi – luokattoman huonoilla paloilla. Onnea siis siihen hässäkkään!

  Suppailua olen aina halunnut kokeilla. Laji on varmaan jotakin surffauksen ja melomisen välimaastosta? Kummassakaan en ole kummoinen, mutta eikös kahdesta miinusmerkkisestä tule plussa?

  https://aatenarikka.blogspot.fi/

  Like

  1. Sanos muuta, en tiedä mitään niin kamalaa kuin muuttaminen. Onneksi sain Suomessa myytyä kaiken turhan, joten tää muutto oli paljon helpompi. Mutta voi elämä ne pussukat ja nyssykät 😀

   Kahdesta miinusmerkistä tulee plussa! Olet ihan oikeassa! Surffilaudan päälle minua ei saa, eikä kanootissa istuminen mitään erityisen jännittävää ole. Mutta suppailu on ollut yksi parhaista harrastuksista mitä olen harrastanut! Laudalla on yllättävän helppo seistä ja maisemia näkee paljon paremmin kuin kanootista. Ja jos alkaa väsyttää, voi vaan istua alas laudalle.

   Kiitos kommentista! Kiva löytää uusia blogeja, mitä lukea 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s